^Теліги вул.

Монастир св.Кирила

Монастир св.Кирила

Розмір зображення: 800:600 піксел

У серпні 1651 р. під час окупації Києва литовським військом монастир було пограбовано (“казну всю поимали”) – за листом киянина Федора Бориспольченка до білгородського воєводи кн.Б.О.Репніна з 12.09.1651 р. [Смирнов Я.И. Рисунки Киева 1651 г. по их копиям кон.18 в. – “Труды 13-го археологического съезда”, М., 1908 г., т. 2, с. 288].

В 1759 р. керівник малярні Києво-Печерської лаври Аліпій Галик (бл.1685 – 1768 рр.) малював ікони страстей для Кирилівського монастиря [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 112].

Вкладені елементи

Солнцев Федір Григорович (1801-1892). 	Кирилівський монастир біля села Куренівки. 1843. 	Акварель. 21: 31,5. Альбом «Собрание видов Киева и его…
1843 р. Загальний вигляд з півдня (+)
1999 р. Звід пам’яток Києва
Кирилівська церква 12 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 9]. …
Кирилівська церква (+)
Надворітна церква-дзвіниця 1760 р., архіт.І.Г.Григорович-Барський. Зруйнована [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.:…
Надбрамна дзвіниця (+)
Наріжна башта мурів
Наріжна башта мурів (+)
Ворота 1760 р., архіт.І.Г.Григорович-Барський. Зруйновані [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р.,…
Ворота
“Трапезна”
“Трапезна” (+)
Кирилівські печери, 11 – 12 ст. 	(археол.). 	Вул. Фрунзе, 103. 	На території Кирилівського монастиря, в межах Кирилівської церкви. 	Печери –…
Печери
4 листопада 2004 р. Фото М.І.Жарких.