Меморіал працівникам органів внутрішніх справ

Розмір зображення: 657:491 піксел

Меморіал працівникам органів внутрішніх справ, загиблим при виконанні службових обов’язків (площа Солом’янська) – пам’ятка монументального мистецтва, історії (1996 – 1997 рр.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Від часу будівництва пам’ятника наші славні міліцаї здійсниле ще цілий ряд «героїчних подвигів», які чомусь не знайшли «увічнення» поруч із головним пам’ятником:

- 1999 р.: безпідставне катування Олександра Суптеля (справа дійшла до Європейського суду з прав людини, який визнав Суптеля правим, а державу Україна – винною у тортурах );

– 2000 р.: убивство Георгія Гонгадзе ;

– 2013 р.: згвалтування Ірини Крашкової у Врадіївці ;

– 2014 р.: убивство учасників Революції гідності (Небесна сотня) ;

- 2020 р.: згвалтували жінки в Кагарлику

… И ещё не весь развёрнут свиток

И не замкнут список палачей!

Те, що ми обмежуємось лише найбільш кричущими справами і тільки останніх 20 років, не означає, що ми забули про давніші злочини міліцаїв – кривоохоронців і правопорушників! – здійснені від 1917 до 1999 року.