Надгробок І.І.Колотушкіна

Людмила Проценко, Валентина Смирнова

7 листопада 2008 р. Фото М.І.Жарких.

423.1.12. Могила Колотушкіна І. І. (іст.). Ліворуч від головного входу, восьма у ряді.

Колотушкін Іван Іванович (31.07.1903, с. Моніно, Тверська губ. – 6.11.1943, Київ) – гвардії полковник танкових військ. Закінчив Рязанське піхотне училище (1928), бронетанкові командні курси в Ленінграді. Був випробувачем танкових машин. Учасник радянсько-фінляндської війни 1939–40. В роки Великої Вітчизняної війни – учасник оборонних боїв на центральному напрямку, Московської битви. З 1942 – заступник командира 6-го танкового корпусу 3-ї гвардійської танкової армії Воронезького (1-го Українського) фронту. Брав участь у визволенні Лівобережної України, форсуванні Дніпра на Букринському та Лютізькому плацдармах. Загинув у день визволення Києва. Спочатку похований в Пушкінському парку, згодом перепохований на Аскольдовій могилі, 1957 прах перенесено до Парку Вічної Слави.

Музей Печерського району. Особова спр. Колотушкіна І. І.