Надгробок С.М.Фрідмана

Людмила Проценко, Валентина Смирнова

7 листопада 2008 р. Фото М.І.Жарких.

423.1.31. Могила Фрідмана С. М. (іст.).

Ліворуч від головного входу, третя у ряді.

Фрідман Сава Маркович (28.12.1902, м. Житомир – 11.12.1943) – підполковник. Працював слюсарем на Житомирському шкіряному заводі. З 1924 в Червоній армії. Служив у Київському понтонному полку, був комісаром 15-го полку зв’язку, заступник ом начальника політвідділу 322-ї стрілецької дивізії Київського особливого військового округу. Учасник Великої Вітчизняної війни з червня 1941, захищав Сталінград. У 1943 – начальник політвідділу 206-ї стрілецької дивізії 27-ї армії Воронезького (1-го Українського) фронту.

Під час Київської наступальної операції брав участь у боях за розширення Букринського плацдарму, учасник Корсунь-Шевченківської операції. Загинув у бою. Нагороджений орденом Вітчизняної війни 2-го ступеня.

Музей Печерського району. Особова спр. Фрідмана С. М.