Житловий будинок (№ 111)

У центрі Києва знесли будинок, в якому жив Грушевський (6.09.2013)

Учора, 5 вересня, в центрі Києва на вулиці Саксаганського, 111 знесли старовинний особняк, в якому жив відомий український політик та історик Михайло Грушевський.

Як пише Сегодня, зруйновану будівлю було побудовано у другій половині ХІХ століття, у 1888 році добудовано другий поверх. При цьому останні сім років будинок був порожнім.

Як розповів історик Михайло Кальницький, особняк на Саксаганського, 111 мав історичну цінність: «В цьому будинку жив Михайло Грушевський зі своєю мамою і сестрою. Тут мешкав, будучи учнем київського художнього училища, відомий художник-пейзажист Іван Хворостецький».

Робітники підтвердили журналістам, що на місці знесеного особняка будують торгово-офісний центр . «Господар планує закінчити всі за півроку», – повідомив виданню будівельник.

В центре Киева снесли особняк Грушевского (8.01.2014)

Строители начали разрушать остатки старинного особняка по улице Саксаганского, 111 сегодня утром. Сейчас от здания осталась лишь часть первого этажа…