[1968 р.] Загальний вигляд з північного заходу

В іншій будівлі – Покровській церкві – Григорович-Барський наслідує планову композицію церкви Іллі на Подолі, але замість однієї бані ставить три і з трьох боків влаштовує оригінальні ґанки з пухкими колонками; цей прийом він потім використає в багатьох своїх утворах – у церкві Різдва Богородиці та полковій канцелярії в Козельці, в житлових будинках. Він винаходить дотепну конструкцію – спарені пілястри, накладені на одну дуже широку. Інколи пілястра-виступ, що є тлом для спарених, буває рустована, як у трапезній церкви Костянтина та Олени, або гладенька; тоді спарені пілястри рустовані. За типом Покровської церкви він будує собор Красноярського монастиря біля Золотоноші. В обох спорудах застосовано оригінально перетлумачений коринфський ордер і стриманий орнаментальний декор (раковини, пальмети, маски й картуші).

Джерело: Логвин Г.Н. По Україні. – К.: Мистецтво, 1968 р., с. 51, ілл. на с. 52.