2007 р. У Києві побудують «залізну» церкву

Дата: 03.07.2007

Храм Йоана Золотоустого з’явиться в столиці України біля приміщення цирку. На цьому місці ще до будівництва цирку знаходився оригінальний залізний храм, який зруйнували більшовики у 1930-х роках. Ініціатором відродження «залізної» святині стала Свято-Покровська парафія УПЦ КП. Про це повідомляють «Подробности».

В Україні залізна церква не має аналогів, оскільки вона була створена за оригінальною системою інженера Ніккельса. Головним матеріалом для будівництва храму, за проектом інженера, став метал, що суттєво прискорило будівництво.

За словами настоятеля Свято-Покровської парафії УПЦ КП Леонтія Федорова, «у відбудованій церкві, площею 20 на 20 метрів, теж буде переважати метал. Над проектом будівлі зараз працює один із провідних архітекторів Києва. За попередніми підрахунками, будівництво святині коштуватиме близько 5 мільйонів гривень». Настоятель каже, що в будівництво храму вкладатимуть спонсорські кошти.

Як повідомив Олександр Луцький, секретар земельної комісії Київської міської ради, будівництво храму Йоана Золотоустого – поки що під питанням, оскільки місце для будівництва ще повинні затвердити на профільній комісії, а також на сесії Київської міської ради.

Джерело: РІСУ