2009 р. Обвал частини підпірної стіни

Дата: 09.04.2009

9 квітня 2009 року відбувся обвал частини підпірної стіни (довжина близько 12 м, висота 2 м) на Ближньопечерній вулиці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Це споруда поч. ХХ ст., остання капітальна реставрація якої проводилась під час підготовки Заповідника до святкування 1000-річчя Хрещення Русі (кін. 80-х років ХХ ст.).

Щодо незадовільного стану споруди ще 24 березня 2009 року відбулося виїзне засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА (голова – А. Голубченко). Комісією було визначено, що стан стіни аварійний і надані протокольні доручення відповідним організаціям провести обстеження її технічного стану, інженерних мереж і підземних галерей в районі стіни, а також визначитись з замовником на виконання ремонтних робіт.