^Карта О.Кутового та В.Розенберга (1999 р.)

Копирів кінець

Копирів кінець

Розмір зображення: 987:752 піксел

В садибах монастирів і в сусідстві з ними виникали житлові квартали ремісників. Фрагмент одного з них, так зване житло художника, виявлено в 1938 – 39 у садибі стародавнього Димитрівського монастиря. Як показали пізніші дослідження, напівземлянкові житлові будівлі були підклітями і в умовах Києва використовувалися для господарських і виробничих потреб.

Вкладені елементи

Фрагмент Замкової гори і города Володимира. 	Замкова гора – дуже важливий елемент київського ландшафту. З її вершини відкривається круговий огляд…
Замкова гора
81. Подільська брама Копиревого кінця
Вигляд з півдня 	78. Церква на території Української академії мистецтва споруджена в 2-й пол. 11 ст. в ансамблі Симеонівського монастиря, куди було…
78. Церква на території Української академії мистецтва
Вигляд із заходу 	79. Василівська церква на новому дворі. Споруджена 1197 р. у складі палацового комплексу, що увінчував виступ Копиревого кінця і…
79. Василівська церква на новому дворі
77. Церква 12 – 13 ст. у Несторівському провулку
5, 19, 84, 85. Фортеці на підступах до Києва. Літописи, билини, археологічні дослідження дають уявлення про цей тип укріпленого поселення. Численні…
5, 19, 84, 85. Фортеці на підступах до Києва