Маріїнський парк

Пам’ятник повстанню більшовиків проти Центральної ради у січні 1918 р.

Братська могила учасників Січневого повстання 1918 р., які загинули у боротьбі за Радянську владу.

Пам’ятник 1927 р. являв собою гранітну плиту з бронзовим барельєфом, на якому на тлі розмаяного прапора зображені старий і молодий робітники, жінка, підліток. Цей пам’ятник зруйнований в роки гітлерівської окупації.

В 1967 р. споруджено новий пам’ятник (скульптори В.Винайкин, В.Климов, архітектор В.Гнездилов). Постать робітника – бронзова, постамент з чорного лабрадорита. З лівого боку в постамент вмонтована бронзова плита з пам’ятника 1927 р. [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 37].

1975 р. 2 вересня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A062-20.
1975 р. Загальний вигляд з позиції С3
1975 р. 2 вересня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A062-21. 	Могила А.В.Іванова – більшовика, керівника повстань 1917 і 1918 років у Києві, 1927 р.;…
1975 р. Могила А.Іванова
1975 р. 2 вересня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A062-22.
1975 р. Загальний вигляд з позиції С2
Івахненко Олександр Іванович (нар. 1949). 	Біля пам’ятника арсенальцям. 1977. 	Кольоровий офорт. 36,5: 43. Державний музей українського…
1977 р. Загальний вигляд з позиції С3
18 липня 2007 р. Фото М.І.Жарких.