Пам’ятник повстанню більшовиків проти Центральної ради у січні 1918 р.

Братська могила учасників Січневого повстання 1918 р., які загинули у боротьбі за Радянську владу.

Пам’ятник 1927 р. являв собою гранітну плиту з бронзовим барельєфом, на якому на тлі розмаяного прапора зображені старий і молодий робітники, жінка, підліток. Цей пам’ятник зруйнований в роки гітлерівської окупації.

В 1967 р. споруджено новий пам’ятник (скульптори В.Винайкин, В.Климов, архітектор В.Гнездилов). Постать робітника – бронзова, постамент з чорного лабрадорита. З лівого боку в постамент вмонтована бронзова плита з пам’ятника 1927 р. [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 37].

Ще два радянські пам’ятники у Києві позбавили охоронного статусу. Це дозволить їх демонтувати (18.05.2023 р.)

Йдеться про пам’ятники учасникам Січневого збройного повстання 1918 року в Маріїнському парку та обеліск на честь міста-героя Києва на Галицькій площі.

У Києві демонтовано пам’ятник учасникам Січневого повстання, – заступниця Кличка Старостенко. ФОТО (23.12.2023 р.)