2009 р. Черновецький хоче безкоштовно віддати історичну будівлю в центрі Києва

На сесії Київради завтра планується розглянути проект рішення, яким передбачена передача у власність невідомим особам історичного будинку та прилеглої земельної ділянки за адресою: вул. Грушевського, 8/16.

Про це інформує прес-служба фракції БЮТ у Київраді.

Як зазначають члени фракції БЮТ, у 2005 році земельну ділянку на вул. Грушевського, 8/16 було передано в оренду на 15 років “об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку для реконструкції нежитлових приміщень будинку з подальшою експлуатацією та обслуговуванням будинку торгівлі”. Відповідно до нового проекту рішення, депутатам запропоновано віддати цю ділянку у власність.

“Тобто не продати, а просто віддати земельну ділянку з історичним будинком у власність”, – підкреслив заступник голови постійної комісії з питань власності, депутат фракції БЮТ у Київраді Денис Москаль.

За його даними, фактично за цією адресою знаходиться не житловий будинок, а один із найдорожчих магазинів Києва, що розташувався на всіх 5 поверхах історичної будівлі.

“Я дуже сумніваюся, що у володарів цього бутіка немає грошей, щоб сплачувати оренду чи викупити цю ділянку. Адже середня ціна, наприклад, куртки у цьому магазині – декілька тисяч доларів. Чи, може, власники бутіка вважають, що кумівство з Президентом Ющенком звільняє їх від сплати за користування київською землею?”, – додав Москаль.

Як повідомлялося раніше, Київрада має намір на сесії 29 жовтня розглянути питання передачі в оренду земельної ділянки Державного історико-культурного заповідники Стародавній Київ на Андріївському узвозі, 15 для реставрації під майновий комплекс.