Ніна Коваленко

Іподром, 1962 – 69 рр.

(архіт.).

Вул. Академіка Глушкова, 10.

Комплекс споруд, призначених для кінно-спортивних змагань. Зведений за проектом архітекторів Г. Маркітана, Ю. Піскуненка, С. Телюка, В. Шермана, інженерів Г. Абросимова, В. Кобкіна.

Двоповерховий головний корпус споруджено зі збірних залізобетонних конструкцій, скла, пластика, алюмінію. Вздовж усього корпусу розміщено відкриті трибуни на 3 тис. місць, ресторан «Жокей», при іподромі – гуртожиток на 100 місць для спортсменів.

На території є стайні, ветеринарний ізолятор, ветлікарня, кузня, приміщення для ремонту реманенту і зерносховище. Головне поле має три доріжки: для забігу коней риссю (довж. 1600 м, шир. 30 м) з чорноземним покриттям, для скачок в алюрі (довж. 1800 м, шир. 25 м) з трав’яним покриттям та робочу тренувальну доріжку (довж. 1500 м, шир. 18 м) з шлаковим покриттям. Є поле для тренування спортсменів-любителів. Пам’ятка – зразок громадської споруди середини 20 ст.

Киев: энцикл. справочник. – К., 1985.