2007 р. Київська патріархія побудує адміністративно-житловий комплекс у Десятинному провулку

Дата: 19.12.2007

Столична влада дозволила Київській патріархії Української православної церкви Київського патріархату побудувати адміністративно-житловий комплекс за адресою провулок Десятинний, 3А, 3Б и 5Д. Відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації від 14 грудня н.р. оприлюднене на офіційному веб-порталі міської влади, передає УНІАН.

Рішення прийняте у зв‘язку зі зверненням Київської патріархії УПЦ від 5 вересня поточного року.

У документі сказано, що проектування та будівництво комплексу будинків адміністративного, житлового та господарського призначення здійснюватиметься на земельній ділянці, що надана п.32 рішення Київської міської ради від 25 вересня 2003 р.

У розпорядженні зазначається, що Київська патріархія повинна розробити і затвердити проектно-кошторисну документацію, попередньо одержавши вихідні дані на проектування об‘єкта, і одержати дозволи Міністерства культури та туризму України, Головного управління охорони культурної спадщини на проведення робіт.

До початку робіт забезпечити проведення археологічних досліджень на ділянці проектування, при проведенні робіт забезпечити збереження виявлених об‘єктів культурної спадщини.

Джерело: “Київський портал”