2011 р. Олександр Бригинець стурбований пожежною безпекою незаконної церкви на Київському…

2011 р. Олександр Бригинець стурбований пожежною безпекою незаконної церкви на Київському дитинці

Дата: 03.06.2011

Олександр Бригинець стурбований пожежною безпекою незаконно встановленої церковної споруди біля підмурків Десятинної церкви, враховуючи загоряння дерев’яних церков в західній Україні та підвищеною пожежонебезпекою в Києві через суху погоду. У зв’язку із цим голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець направив запити до відповідних служб. Про це повідомила прес-служба депутата.

«Нещодавно на Західній Україні згорів дерев’яний храм, погода сприяє підвищеній пожежонебезпеці , а церковна споруда біля підмурків Десятинної церкви була встановлена незаконно, а значить немає відповідних угод з Київенерго та пожежними службами про встановлення пожежної сигналізації та системи пожежогасіння. Додайте до цього використання свічок всередині споруди і ви зрозумієте наскільки небезпечною є ситуація», – пояснив О. Бригинець.

Депутат стурбований ситуацією, адже вразі, якщо щось станеться із цією спорудою, це може послужити серйозною провокацією , яка призведе до громадського вибуху в Києві.

«Саме тому я звернувся до Київенерго та київського МНС з попередженням про ймовірну небезпеку та проханням надати повну інформацію про стан комунікацій і протипожежний стан згаданої споруди. Сподіваюсь відповідні служби використають свій вплив і не допустять функціонування об’єкта в стані, що може призвести до трагедії», – наголосив О. Бригинець.

Депутат зауважив, що влада і церква зайшли в глухий кут , коли з одного боку вони не хочуть демонтувати незаконно встановлену церву, а з іншого боку збереження її на цьому місці протизаконно. На жаль, в цьому випадку пожежа, самопідпал можуть бути вигідні і церкві , яка звинуватить в цьому свої опонентів, і владі, яка позбудеться чергової гарячої точки. Саме тому дуже важливо не допустити ніяких надзвичайних ситуацій навколо цієї споруди.