2011 р. На мурах Десятинної церкви буде не храм, а місце для богослужінь

Дата: 11.03.2011

Столична влада має намір музеєфікувати підмурки Десятинної церкви та збудувати місце для богослужінь, за яким може “маскуватися” що завгодно. Про це заявляє депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

“Позиція КМДА, яка офіційно виступає за музеєфікацію залишків історичного храму і проти відбудови Десятинної церкви, здається правильною на перший погляд. Але диявол ховається в деталях. Річ у тому, що чиновники, в тому числі і головний архітектор міста Сергій Целовальник, допускають створення в новій споруді місця для богослужінь. Ми вже знаємо що таке фонтан з прибудованими приміщеннями – він стоїть в центрі Львівської площі: це кафе на місці фонтана”, – сказав депутат.

Він припустив, що в цьому випадку “благий намір” дозволити місце для богослужінь може перетворитися “в церкву з музеєм в холі”. “Споруда з місцем для богослужінь – це що? Це і є церква, синагога, кірха, мечеть, дім молитви, тощо. Якщо нам кажуть, що буде не церква, а споруда з місцем для богослужінь, то це те ж саме, що сказати: будуть не вареники, а варене тісто з сиром”, – сказав Бригинець.

Джерело: “Українська правда. Київ”