^Проблема відтворення

2004 р. Проблеми увічнення пам’яті про церкву богородиці Десятинну в Києві

Віктор Соченко

Наші пропозиції
Наші пропозиції
Освячення Десятинної церкви. Мініатюра з Радзівілівського літопису, XIII (XV) ст. 	Джерело: Пам’ятки України, 2004 р., № 4, с. 2.
Освячення Десятинної церкви
„Місто Володимира” в Києві. Фрагмент карти-реконструкції. 1972 р. Джерело: Пам’ятки України, 2004 р., № 4, с. 6.
Фрагмент карти-реконструкції
Св. князь Володимир, хреститель Русі. Фреска XII ст., Успенський собор у м. Володимирі-на-Клязьмі 	Джерело: Пам’ятки України, 2004 р., № 4, с. 7.
Св. князь Володимир
Розпланувальні закономірності історичної забудови Київського дитинця ІХ-ХІІІ ст. (за І. Красовським): 	А – „місто Кия “; 	Б – дитинець („місто…
План дитинця
Михайлівська в’їзна вежа “міста Володимира “ (рекомпозиція Ю. Асеева) 	Джерело: Пам’ятки України, 2004 р., № 4, с. 9.
Михайлівська в’їзна вежа
План Київського дитинця (за проектом парку-музею „Стародавній Київ”, автори – група архітектів під керівництвом А. Милецького), 1987 р. 	Джерело:…
План дитинця
План Десятинної церкви (реконструкція М. Єфимова) 	Джерело: Пам’ятки України, 2004 р., № 4, с. 10.
План Десятинної церкви (реконструкція М. Єфимова)
Десятинна церква (у колі) після відбудови її П.Могилою. Фрагмент плану „міста Володимира” в Києві (за І. Ушаковим, 1695 р.) 	Джерело: Пам’ятки…
1695 р. План города Володимира
Фундаментні рови апсид Десятинної церкви (розкопки Д. Милєєва, 1908 р.) 	Джерело: Пам’ятки України, 2004 р., № 4, с. 14.
1908 р. Фундаментні рови апсид
Ескіз – ідея музеєфікації решток фундаментів Десятинної церкви, трасування її плану та відбудови імпостної колони з використанням автентичних…
1970 р. Ескіз - ідея музеєфікації
Князівські палацові будівлі Київського дитинця. Плани, рекомпозиції фасадів Х-ХІ ст.: а) Західний палац (Володимира); б) Південний палац (Ярополка);…
Князівські палаци
Варіанти регенерації дитинця „Міста Володимира “ в Києві: 	1 варіант. Музеєфікація всіх археологічних нам ‘яток; 	2 варіант (унизу). Відновлення…
2004 р. Проект регенерації дитинця
Розгортка забудови з боку вул. Володимирської (за проектом В.Франка, 2003 р.) 	Джерело: Пам’ятки України, 2004 р., № 4, с. 21.
2003 р. Розгортка забудови з боку вул. Володимирської
Рекомпозиція Десятинної церкви (за проектами: а) В. Франка і б) І.Бикова, 2003-2004 рр.): головні фасади, плани 	Джерело: Пам’ятки України, 2004 р.,…
2004 р. Реконструкції В.Франка та І.Бикова