Карта О.Кутового та В.Розенберга (1999 р.)

Берестове

Берестове

Розмір зображення: 976:971 піксел

Берестове (тепер – район парку Вічної Слави) – одна з найбільш мальовничих київських місцевостей – було колись заміською резиденцією київських князів. Село знищено під час монголо-татарської навали. На Берестові, у церкві Спаса, поховано засновника Москви Юрія Долгорукого.

10. Троїцька надбрамна церква в системі укріплень Києво-Печерського монастиря збудована 1108 р., над головним входом до монастиря. Фасади споруди в кін. 17 – на поч. 18 ст. перебудовано в стилі українського бароко. Пам’ятка міститься на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра». Реконструкція Ю. Асєєва.

Вкладені елементи

Палац на Берестовому. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 149.
Палац на Берестовому
Троїцька надбрамна церква. 	Джерело: Звід пам’яток історії і культури України. – К.: 1999 р., т. 1 (Київ), с. 149.
Троїцька надбрамна церква
Вигляд з півдня 	13. Церква Спаса на Берестові – домінуюча споруда великокнязівського заміського палацового комплексу. Споруджена до 1125 р. До…
13. Церква Спаса на Берестові
Вигляд зі сходу 	18. Церква богородиці Влахернської у Кловському монастирі була частиною системи домінант, що оточували центральні райони Києва з…
18. Церква богородиці Влахернської