2009 р. БЮТ: Черновецький має намір приватизувати пам’ятку архітектури

Дитячий садок Орлятко, який перебуває за адресою провулок Аскольдів, 5, у Печерському районі Києва, і є пам’ятником архітектури, таємно виставлений на приватизацію.Як повідомили у фракції БЮТ у Київраді, це питання було внесено з голосу на сесії міськради 17 вересня, але відомо про це стало нещодавно завдяки депутатському запиту, зробленому БЮТ на прохання батьків вихованців дитсадка.

Як повідомили в БЮТ, наприкінці 2008 року, дитсадок Орлятко був переданий з балансу Печерського району на баланс міста і закріплений за педагогічним університетом імені Бориса Грінченка.

“Оточення мера Києва Леоніда Черновецького таємно внесло до списку приватизації будівлю дитсадка Орлятко”, заявив секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки, депутат фракції БЮТ у Київраді Олексій Давиденко.

“Столична влада має повне право здавати в оренду, продавати, і вирішувати питання відчуження будівлі дитсадка, так як він став комунальною власністю міста”, сказала заступник мера Ірена Кільчицька на запит БЮТ.

Дитячий дошкільний заклад № 1, так званий Палац дитячої щастя, є найстарішим дитсадком Києва. Заклад засновано у 1924 році як зразок виховання дошкільнят усього світу. Будівля дитсадка є також пам’ятником архітектури й історії, тому що розташована на території колишнього чоловічого монастиря, побудованого за проектом архітектора Каракіса.

Нагадаємо, що в лютому цього року мер Києва Леонід Черновецький заявив, що має намір приватизувати всі навчальні заклади, розташовані на території міста.