2010 р. Ремонтні роботи Андріївської церкви в Києві планують завершити до кінця року

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України сподівається на завершення протиаварійних та протизсувних робіт на будівлі Андріївської церкви в Києві до кінця поточного року.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Ігор Соколов, міністерство перерахувало 2,186 млн гривень спільному українсько-французькому підприємству Основа-Солсіф (Київ), яке виступає генеральним підрядником з виконання профілактичних робіт на будівлі Андріївської церкви в Києві, і сподівається на завершення цих робіт до кінця поточного року.

“На сьогоднішній день розпочато фінансування Мінрегіонбудом цього об’єкта і вже перераховано перші кошти на рахунок підрядника (компанія Основа-Солсіф) у розмірі 2,186 млн гривень і підрядник розпочав роботу. Ми зацікавлені завершити роботи цього року”, – сказав він на виїзному засіданні міністерства на тему Контроль над відновленням культових споруд, хід реставрації об’єктів до Євро-2012.

Соколов зазначив, що всього в поточному році на ці цілі заплановано виділити 8,5 млн гривень коштів.

Він додав, що роботи з реставрації та реконструкції Андріївської церкви ведуться згідно з бюджетною програмою з реставрації та реконструкції пам’яток історії та культури в містах, в яких відбуватиметься Чемпіонат Європи з футболу в 2012 році.

“За цією програмою Мінрегіонбуд фінансується в розмірі 15 млн грн і це в основному об’єкти національного заповідника Софії Київської”, – сказав Соколов.

У свою чергу генеральний директор Основа-Солсіф Юрій Карпенко повідомив журналістам, що сьогодні ведуться роботи з укріплення фундаментів, стін і гідроізоляції паперті.

“Минулого року проводилися протизсувні роботи і виділялося 11 млн гривень. Зараз ми проводимо зміцнення фундаментів, стін і гідроізоляцію паперті. Після закінчення цих робіт на наступний рік планується проведення реставраційних робіт – відновлення художніх елементів, декору, штукатурки і ін. Однак ці роботи буде виконувати вже інша компанія”, – сказав Карпенко.