2008 р. Заповідник “Софія Київська” домовився з “Основа-Солсиф” про проект реставрації…

2008 р. Заповідник “Софія Київська” домовився з “Основа-Солсиф” про проект реставрації Андріївської церкви в Києві

Дата: 18.09.2008

Національний заповідник “Софія Київська” домовився з будівельною україно-французькою компанією “Основа-Солсиф” про розробку комплексного проекту реставраційних робіт Андріївської церкви в Києві. Про це повідомляють Українські Новини. Проект повинен включати етапи виконання протиаварійних, ремонтних і реставраційних робіт. Вартість угоди складає 3,39 млн. гривень. Термін розробки проекту – до 2009 року.

Заповідник “Софія Київська” хоче реконструювати Андріївську церкву, розробивши поетапну програму реконструкції, яка б включала благоустрій території біля церкви, реставрацію самої церкви, заміну інженерних мереж, зміцнення схилу.

За попередніми підрахунками, вартість повної реконструкції складе близько 25 млн. гривень. Андріївська церква є частиною Національного заповідника “Софія Київська”. Церква побудована в 1749-1754 роках на Андріївській горі.

Джерело: РІСУ