2009 р. На Андріївському втиснуть два готелі

Дата: 15.10.2009

На Андріївському спуску планують збудувати два готелі. Одна з адрес майбутнього готелю збігається з адресою будинку-музею Булгакова і замку Ричарда. Про це пише “Газета по-київськи”, посилаючись на схему розміщення готелів у Києві до 2020 року.

Як відомо, будинок № 13 – це будинок Булгакова, а під №15 стоїть Замок Річарда, який пустує упродовж багатьох років. Видання припускає, що швидше за все, саме тут і буде готель, адже будувати новий будинок за цими адресами ніде. За словами старшого працівника будинку Булгакова Світлани, не варто сумніватися, що готель таки буде в Замку Ричарда.

“Зробити там готель спочатку хотіли канадські бізнесмени, але, напевно, у них не вистачило грошей. Ми навіть подумати не можемо, що замість нашого музею може бути готель”, – сказала Світлана.

Ще один готель, ймовірно, з’явиться неподалік. За адресою Андріївський спуск, 34, знаходиться житловий будинок, а також майстерні художників, багато хто з яких згоріли разом з картинами під час пожежі 17 листопада минулого року.

Якщо пройти через арку цього будинку, наштовхуєшся на смітник у дворі. На цьому місці не так давно був старий будинок, узимку він згорів. На цих руїнах може вирости готель. За словами мешканців будинку № 34, їхній навряд чи піде під готель, оскільки в ньому живе колишній депутат і дипломати. А от на згарищі – цілком можливо.

Як відомо, на сесії Київради 8 жовтня депутати проголосували за ви креслення зі списку будівництва готелів ділянку біля меморіального комплексу “Бабин Яр”. Однак, видно, готель “Бабин Яр” був не єдиною “перлиною” списку будівництва готелів до 2020 року.

Джерело: “Українська правда. Київ”