Сіденко А.І. Русанівка

Сіденко Ангеліна Іллівна (нар. 1946).

Русанівка. 1972.

Офорт. 42,5: 50,5. Державний музей українського образотворчого мистецтва УРСР, Київ.

1961 р. на лівому березі Дніпра, між Микільською слобідкою, Русанівською затокою і проспектом Возз’єднання, намивши шар від 3 до 5 м річкового піску, київські будівельники почали споруджувати Русанівський житловий масив (архітектори Г. С Кульчицький, В. Є. Ладний). Загальна площа масиву 180,49 га. Він обведений водним каналом, довжина якого 2,7 км, ширина 40 м і глибина від 3 до 7 м. Через канал перекинуто два пішохідних мости і три мости для транспортного руху. Тепер на масиві проживає понад 44 тисячі киян. В офорті показано також будівництво масиву, зокрема 16-поверхового готелю «Славутич», яке було здійснене в 1966-1972 pp. (архітектори Г. С Кульчицький, В. Є. Ладний; інженер П. Б. Маєрчук).

Джерело: Крізь віки: Київ в образотворчому мистецтві 12 – 20 ст. – К.: Мистецтво, 1982 р., № 313.