Церква Різдва богородиці

Вперше згадується у документах 1559 р. 1 У 1584 р. парафію в селі ериґував Мартин з Жули Жулинський. 2 У акті візитації 1741 р. описана як добра дерев’яна будівля з двома дверима, одні з яких у бабинці. 3 Під час візитації 1760 р. ще була парафіяльною, 4 але в кінці XVIII ст. при регуляції парафіяльної сітки австрійською владою, приєднана до парафії Павлів. У акті візитації 1815 р. про неї сказано: “Стара і непридатна для богослужения. Дерев’яна, з однією банею, двері в бабинець і в наву з півдня”. 5 Розібрана 2 квітня 1829 р. Майно перенесено до церкви в село Павлів, філією якого була. 6

1. Gil A. Prawosławna eparchia Chełmska do 1596 roku. – Lublin-Chełm, 1999. – S. 166.

2. Шайдецкий В. Историко-статистическое описание Павловского прихода Холмского уезда Люблинской губернии. // ХВЕВ, 1889. № 1. – С. 11-13.

3. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, sygn. 772, a. 127.

4. Kołbuk W. Kościoły wschodnie w Rzeczypospolitej około 1772 roku. – Lublin, 1998.

5. Шайдецкий В. Историко-статистическое описание Павловского прихода Холмского уезда Люблинской губернии. // ХВЕВ, 1889. № 1. – С. 11-13.

6. Там само.