^Крайниково с

Церква св.Михаїла (стара)

Розмір зображення: 593:800 піксел

Михайлівська церква 1688 р. (дерев.) і дзвіниця 1688 р. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с. 38].

Церква 1685 р. (дерев.) [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Михайлівська церква та дзвіниця 1688 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Дерев’яна церква св.Михаїла 1688 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 89].

Михайлівська церква 1688 р. (дерев.) і дзвіниця 1688 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

У церкві є намісна ікона богородиці з підписом: “маларь Яворски з Вілокъ сей образь: купиль благородний отєць Алексей со женою своею Ана со чади своіми свіащенимь Михаіломь и Василимь за золотихь угорскихза свое отпущение гріховь и за поме[р]ших от віка родичовь своіхь свщенаго Іереіа Ніколаіа Михаіа ану Марию Штефана Ивана и прочиї 1766 sмісіаца сефем дніа 3” [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 176 – 177].

Вкладені елементи

Михайлівська церква в Крайниковому. 1668 р. Джерело: Логвин Г.Н. По Україні. – К.: Мистецтво, 1968 р., с. 349. 	Тип храму з баштою над бабинцем, на…
1973 г. Украинские Карпаты
1973 г. Украинские Карпаты (+)
Михайловская церковь в селе Крайниково Хустского района, XVII-XVIII вв. 	Джерело: Макушенко П. И. Народная деревянная архитектура Закарпатья (18 –…
[1976 р.] Загальний вигляд з позиції А2
Село Крайниково. Михайловская церковь, 1688 г. Продольный разрез 	Джерело: Макушенко П. И. Народная деревянная архитектура Закарпатья (18 – начала…
[1976 р.] Поздовжній перерізе
Село Крайниково. Михайловская церковь, Основание шпиля 	Джерело: Макушенко П. И. Народная деревянная архитектура Закарпатья (18 – начала 20 века). –…
[1976 р.] План основи башти
Село Крайниково. Михайловская церковь, Основание башенки 	Джерело: Макушенко П. И. Народная деревянная архитектура Закарпатья (18 – начала 20 века).…
[1976 р.] План основи башточки
Село Крайниково Хустского района. Михайловская церковь, 1688 г. Галерея и закрытое крыльцо 	Джерело: Макушенко П. И. Народная деревянная архитектура…
[1976 р.] Галерея і ґанок
Село Крайниково. Колокольня Михайловской церкви. Разрез 	Джерело: Макушенко П. И. Народная деревянная архитектура Закарпатья (18 – начала 20 века).…
[1976 р.] Переріз дзвіниці
Церква у с. Крайникове Хустського р-ну Закарпатської обл. 1666 – 1668 рр. Перебудова XVIII ст. План, розріз. 	Джерело: Народна архітектура…
План, розріз
2000 р. Церкви України: Закарпаття