Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Церква св.Миколи збудована у 1701 р. (напис на одвірку) – дерев’яна триверха, з опасанням. Іконостас п.19 ст. – 3-ярусний [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 737 – 738].

Миколаївська церква (дерев.) та дзвіниця (муров). 2 пол. 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Миколаївська церква: пам’ятка виключена з державного списку [Постанова Ради міністрів УРСР “Про виключення окремих споруд із списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 445 від 25.10.1983 р.].

Тропинка сбегает вдоль речки, показываются сельские хаты и примитивные мостки-переправы через бурлящую Лядову. Над кручей левого берега белеет двухъярусная колокольня (XIX в.) на пустынном церковном подворье – несколько лет назад от неосторожного обращения с огнем сгорела деревянная церковь (1700).

Джерело: Малаков Д.В. По восточному Подолью. – М.: Искусство, 1988 г., с. 63.