Церква Різдва богородиці

Першу церкву в селі збудував і ериґував парафію у 1572 р. князь Петро Шуйський. 1 У 1609 р. збудовано наступну дерев’яну будівлю коштом князя Івана Шуйського. 2 У 1778 р. церкву відреставровано. 3 Згідно з даними авторів книжки “Unici Podlascy”, у 1764 р. збудовано нову дерев’яну церкву, обладнану, окрім іконостасу, органами. 4 З 1875 р. – православна. У 1908 р. єпархіальному архітектору А. Пурингу запропоновано розробити проект нової мурованої споруди. 5 Кошти на будову виділили тульські дворяни Клавдій і Єлизавета Пасхалови. 6 Ймовірно, що будівництво не завершилось до початку першої світової війни, а після її закінчення парафія ліквідована. Стара церква зрунована під час першої світової війни. 7

2. Лонгинов А. Червенские города. – Варшава, 1885. – С. ЗЗЗ.

4. Maliszewski M., Welik G. Unici Podlascy. Przewodnik Historyczny. – Siedlce, 1992.

5. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Chełmski Konsystorz Prawosławny, sygn. l960.

6. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Chełmski Konsystorz Prawosławny, sygn. 1825.

7. Kuligowski J. Rewindykacje świątyń pounickich w diecezji siedleckiej w latach 1918-1939. // Unici Podlascy. T. l. – Siedlce, 1996. – S. 329.