2009 р. Ющенко взяв участь в освяченні хрестів для козацької церкви

Президент України Віктор Ющенко взяв участь в обряді освячення купольних хрестів новозбудованої козацької церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Конотопі Сумської області.

Обряд освячення купольних хрестів провів Патріарх Київський і Всієї Русі Філарет. У пам‘ять про цю подію він подарував храму ікону Святителя Миколая.

Президент у своєму слові наголосив, що “приклад бою під Конотопом вчить нас одного: якщо ми живемо з українською ідею, ми завжди перемагаємо”.

Ющенко підкреслив, що українська ідея “єднає нас усіх незалежно від того, який ми маємо вік, який край український нас родив. Бо в українській ідеї криється найсолодша, найзаповітніша мрія десятків українських поколінь – бачити Українську державу вільною, незалежною, соборною з нашою православною церквою”, – сказав Ющенко.

На знак участі в освяченні купольних хрестів новозбудованої церкви глава держави попросив прийняти від нього ікону святителя Миколая.

Будівництво храму розпочалось наприкінці липня 2008 року до 350-річчя перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського у Конотопській битві.

Замовник будівництва – парафія Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату. Членами парафії є понад 50 осіб.