Церква св.Георгія

Церква св.Георгія

Розмір зображення: 800:584 піксел

Будова церкви греко-католицької громади. Світлина І. Синкальського 1992 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 232.

Церква св.Георгія 1892 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 81].

Церква зруйнована. Під час моїх відвідин від неї не було і сліду. Спостереження М.І.Жарких, 1.07.1989 р.

с. Колодруби.

Миколаївський.

Церква св. Юрія. 1892.

У 1515 р. в селі вже існувала церква. В першій половині XVIII ст. була збудована дерев’яна будівля, яка проіснувала до 1892 р. В цьому році на її місці зведено нову, теж дерев’яну церкву за проектом Василя Нагірного. Вона згоріла у 1943 р. По війні на її місці спорудили сільський клуб, розібраний у 1980 р.

В 1991 р. греко-католицька і українська автокефальна православна громади спорудили свої нові муровані храми.

«Діло». – Львів, 1898, № 142.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 232.