Поселення Пилипенкова Гора

Багатошарове городище “Пилипенкова Гора” (урочище Пилипенкова Гора) – пам’ятка археології (4 – 3 тис. до н.е., 9 ст. до н.е. – 4 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Богусевич В.А. Древнейшее славянское поселение на Пилипенковой Горе. – Наукові записки Київського ун-ту, 1950 р., т. 9, № 5, с. 5 – 10.

Богусевич В.А. Раскопки скифского и древнеславянского поселений на территории Каневского биогеографического заповедника Киевского университета. – Наукові записки Київського ун-ту, 1952 р., т. 11, № 1, с. 93 – 100.

Богусевич В.А. Канівська археологічна експедиція. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1952 р., т. 3, с. 141 – 153.

Богусевич В.А., Линка Н.В. Зарубинецкое поселение на Пилипенковой Горе близ г.Канева. – Материалы и исследования по археологии СССР, 1959 г., т. 70, с. 114 – 118.

Максимов Е.В. Раскопки зарубинецкого поселения Пилипенкова Гора. – “Археологические исследования на Украине в 1967 г.”, К., 1968 г., т. 2, с. 166 – 169.

Максимов Е.В. О времени зарубинецкого поселения Пилипенкова Гора. – Материалы и исследования по археологии СССР, 1970 г., т. 176, с. 25 – 27.

Погорілий В.М., Швайківський Л.В. Нові дані про зарубинецьку культуру в зв’язку з розкопками на Пилипенковій Горі біля Канева. – Вісник Киїувського ун-ту, сер. історії., 1970 р., № 12, с. 100 – 102.

Максимов Є.В. Зарубинецьке городище Пилипенкова Гора. – Археологія, 1971 р., т. 4, с. 41 – 56.

Максимов Е.В. Раскопки на зарубинецком поселении Пилипенкова Гора. – “Археологические исследования на Украине в 1968 г.”, К., 1971 г., т. 3, с. 200 – 203.

Максимов Е.В. Раскопки зарубинецких городищ близ Канева. – “Археологические открытия 1971 г.”, М., 1972 г., с. 358 – 359.

Максимов Є.В. Розкопки поселення Пилипенкова Гора. – “Археологічні дослідження на Україні в 1969 р.”, К., 1972 р., т. 4, с. 201 – 206.

Максимов Є.В. Дослідження зарубинецького поселення Пилипенкова Гора. – “Матеріали 13-ї конференції Ін-ту археології АН УРСР”, К., 1972 р., с. 239 – 241.

Максимов Е.В., Петровская Е.А. Раскопки могильника зарубинецкой культуры близ г.Канева. – “Археологические открытия 1972 г.”, М., 1973 г., с. 304 – 305.

Максимов Е.В. и др. Раскопки близ г.Канева. – “Археологические открытия 1973 г.”, М., 1974 г., с. 303 – 304.

Максимов Е.В., Цындровская Л.А. Раскопки могильника зарубинецкого времени близ г.Канева. – “Археологические открытия 1974 г.”, М., 1975 г., с. 318.