Панівці с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1460 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 126].

Село розташовано на р.Смотрич. Має три частини, розташовані згори вниз за течією річки: Драчківка (це село засноване біля 1716 р.), Муровані (Старі, Верхні, Горішні) Панівці, Нижні (Долішні) Панівці [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 126].

Церква Введення на Драчківці заснована біля 1716 р. В 1740 р. крита соломою. Капітальний ремонт 1770-х рр. Парафія скасована в 1853 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 132 – 133]

Церква св.Дмитра в Нижніх Панівцях згадується в 1565 р. як знищена. В 1740 р. була з хмизу, обмазана глиною. Парафія скасована в 1832 р. Місце церкви було відмічене хрестом [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 131 – 132]