Китайгород с

Китайгород с

Розмір зображення: 800:519 піксел

М-ко засноване у 1607 р. Андрієм Потоцьким. Його син Станіслав Потоцький збудував замок, укріплений муром і валами. Сліди його було видно біля костелу і садиби поміщика [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Довідка у Вікіпедії:

В 1905 р. поруч існувало окреме поселення Гниляки (9 верст від Китайгорода, 28 верст від Кам’янця) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 500].

В 1905 р. поруч існував окремий присілок Гуцулы (10 верст від Китайгорода, 20 верст від Кам’янця) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 500].

В 1905 р. поруч існувала окрема деревня Пожаринцы или Пожарница (8 верст від Китайгорода, 25 верст від Кам’янця) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 502].