Церква Успіння

Церква була – на її місці встановлено хрест біля церковно-парафіяльної школи. Церква Успіння збудована у 1702 р. (дата на звороті намісної ікони Спасителя) – дерев’яна триверха. Опасання влаштоване у 1809 р. У 1862 р. замість гонтового даху зроблено залізний. Окремо збудована дзвіниця – дерев’яна на кам’яному фундаменті. У 1897 р. дзвіницю розібрали, щоб звільнити місце для нової церкви. Іконостас 1702 р. – 4-ярусний. Нова церква збудована у 1898 р. біля старої – дерев’яна одноверха хрещата, на кам’яному фундаменті, разом з дзвіницею [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 596 – 597]. Церква Успіння 1702 р. дерев’яна. Ремонти 1809, 1862 рр. [Логвин Г.Н. По Україні. – К.: Мистецтво, 1968 р.] [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 243].

Церква Успіння 1702 р. (дерев.), ремонти 1809, 1862 рр. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].