2008 р. У комплексі палацу Потоцьких губернатор Прикарпаття має намір створити музей

Дата: 28.10.2008

Губернатор Івано-Франківщини Микола Палійчук має намір створити музей у комплексі палацу Потоцьких. За його словами, 97% музейних експонатів Прикарпаття знаходяться у запасниках, тому в області є нагальна потреба створення музейного комплексу. Микола Палійчук має намір лобіювати питання передачі колишнього маєтку Потоцьких на баланс обласної комунальної власності. Про це повідомив власкор ZAXID.NET в Івано-Франківську.

Наразі палац Потоцьких є власністю однієї із бізнес структур Олега Бахматюка. Приватизація відбулася 5 років тому. Проте, жодних ремонтних чи реставраційних робіт там не ведеться. На думку краєзнавців та істориків міста, у найбільш аварійному стані перебуває брама палацу Потоцьких. Аби її реставрувати та вберегти, потрібно не менше 300 тисяч гривень.

Турисько-краєзнавча спілка запропонувала зібрати гроші на реставрацію Брами у мешканців міста, якщо влада не спроможна це зробити. Загалом, лише на обстеження та створення проекту комплексу Потоцьких, на думку фахівців, потрібно не менше 1,5 мільйонів гривень.