Ринок пл.

Ринок пл.

Розмір зображення: 1800:599 піксел

Будинки на західному боці площі мають номери по вул. Галицькій, на східній – по вул. Шеремети. За совітів південний бік площі вважався окремою вулицею 17 вересня, і з того часу будинки на цьому боці мають нумерацію від 2 до 18, в той час коли на північному боці площі є свої № 6 та 8.

Обхід площи Ринок ми починаємо від ратуші, потім переходимо у північно-західний кут і послідовно обходимо північий, східний, південний і західний боки, закінчуючи в тому самому північно-західному куті.

Ринок вул. (північний бік площі)

№ 4, 5 Житлові будинки 18 – 19 ст. (архіт.) [№ 4 нині знесено, на його місці постав торговельно-офісний центр (№ 1)]

№ 6 Будинок товариства “Руська бесіда” 19 ст. (архіт.)

№ 7 Житловий будинок 19 ст. (архіт.)

№ 8 Житловий будинок 1780-х рр. (архіт.)

[Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 218].

17 вересня вул. (південний бік площі)

№ 8, 10, 12 Житлові будинки 18 – 19 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 218].