^Пам’ятки міста

Ринок пл.

Ринок пл.

Розмір зображення: 1800:599 піксел

Будинки на західному боці площі мають номери по вул. Галицькій, на східній – по вул. Шеремети. За совітів південний бік площі вважався окремою вулицею 17 вересня, і з того часу будинки на цьому боці мають нумерацію від 2 до 18, в той час коли на північному боці площі є свої № 6 та 8.

Обхід площи Ринок ми починаємо від ратуші, потім переходимо у північно-західний кут і послідовно обходимо північий, східний, південний і західний боки, закінчуючи в тому самому північно-західному куті.

Ринок вул. (північний бік площі)

№ 4, 5 Житлові будинки 18 – 19 ст. (архіт.) [№ 4 нині знесено, на його місці постав торговельно-офісний центр (№ 1)]

№ 6 Будинок товариства “Руська бесіда” 19 ст. (архіт.)

№ 7 Житловий будинок 19 ст. (архіт.)

№ 8 Житловий будинок 1780-х рр. (архіт.)

[Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 218].

17 вересня вул. (південний бік площі)

№ 8, 10, 12 Житлові будинки 18 – 19 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 218].

Вкладені елементи

Ратуша збудована в 1695 р., архітектор Карл Беное [Історія міст і сіл УРСР : Івано-Франківська область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.]. 	Ульріх Вердум в…
Ратуша (вул. Галицька, № 4) (+)
Ліворуч – вул. Галицька, праворуч – пл. Ринок. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
Торговельно-офісний центр (№ 1) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 5 – Житловий будинок 18 – 19 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 218].
Житловий будинок (№ 5)
Таблички з номером на будинку немає, № 6 – з тих міркувань, що він іде після № 5. Але на південному боці площі Ринок є ще один, «справжній» будинок…
Житловий будинок (№ 6)
Таблички з номером на будинку немає, але інших претендентів на № 7 теж нема. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 7 Житловий будинок 19 ст. (архіт.)…
Житловий будинок (№ 7)
Табличка з номером 8 на будинку є. Але на південному боці площі Ринок є ще один, «справжній» будинок № 8 (з табличкою). 5 квітня 2012 р. Фото…
Житловий будинок (№ 8)
Цей будинок є першим з від півночі на східному боці площі. Таблички з номером на ньому нема, на планах міста він не підписаний. Отже, невідомий…
Будинок (№ 9?)
Вигляд від площі Ринок, із заходу. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
2012 р, Перспектива вул. Мельничука
Вигляд з північного заходу. Адреса його науці невідома. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
Торговельно-офісний центр (№ 11?) (+)
Ліворуч – площа Ринок, праворуч – вул. Страчених. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 3 – Житловий будинок кін. 19 – поч. 20 ст. (архіт.)…
Житловий будинок (вул. Страчених, № 3) (+)
Вигляд із заходу. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
Офісний центр «Легенда»
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 12 – житловий будинок 18 – 19 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 218].
2012 р. Панорама площі з південного сходу (+)
Фасад по площі Ринок, вигляд з півночі. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
Житловий будинок (№ 2)
Ліворуч – безімена площа, праворуч – вул. Галицька. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 9 – Житловий будинок 19 – поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники…
Житловий будинок (вул. Галицька, № 9) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 11 – житловий будинок 19 – поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с.…
Житловий будинок (вул. Галицька, № 11)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 13 – житловий будинок 19 – поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с.…
Житловий будинок (вул. Галицька, № 13)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 15 – житловий будинок 19 – поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с.…
Житловий будинок (вул. Галицька, № 15)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 21 – житловий будинок 19 – поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с.…
Житловий будинок (вул. Галицька, № 21) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 23 – житловий будинок 19 – поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с.…
Житловий будинок (вул. Галицька, № 23)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 27, 29 – Житлові будинки 19 – поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г.,…
Будинки по вул. Галицькій № 27 (ліворуч) та 29 (праворуч)