Міський сквер

Міський сквер

Розмір зображення: 800:589 піксел

Міський сквер займає прямокутник, ббмежений з півночі дворами будинків 36 – 42 по вул. Незалежності, зі сходу – вул. С.Бандери, з півдня – безіменним проїздом, із заходу – вул. А.Мельника. Головні входя – з боку вул. Мельника та Незалежності. В центрі збудовано каплицю.

Меморіальний сквер (вул.Куйбишева):

Могила фольклориста М.І.Бучинського, 1903 р., пам. 1904 р.;

Могила поета М.Гославського, 1834 р., пам. 1835 р.;

Могила лексикографа Є.С.Желехівського, 1885 р., пам. 1886 р.;

Могила громадського діяча І.К.Мандичевського, 1925 р., пам. 1928 р.;

Могила літературознавця М.М.Мочульського, 1940 р., пам. 1941 р.;

Могила поета К.Свидзинського, 1877 р., пам. 1878 р.

Могила композитора Д.В.Січинського, 1909 р., пам. 1942 р.;

Могила біолога І.Я.Яхно, 1906 р., пам. 1906 р.

[Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 216].

Міський сквер, де поховані відомі культурні та громадські діячі (фольклорист М. Бучинський, поети М. Гославський, К. Свідзинський, композитор Д. Січинський та інші) (вул. С. Бандери) – пам’ятка історії (XIX – початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Меморіальний сквер, де поховані відомі культурні і громадські діячі (вул. С. Бандери) – пам’ятка історії (XIX – початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].