Костел вірменський (№ 7)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Вірменський костел 1762 р. (пл.Урицького, 5) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 78].

Вірменський костел 1762 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

В 1760-х рр. Ян Солецький виконав фресковий розпис костелу [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 163].

Вірменський костел 1742 – 1762 рр. (вул. Єреванська, № 6) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 216].

Вірменський костел 1762 р. (вул.Вірменська, 5) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

З адресою цього костелу є проблеми. За логікою, він мав би мати номер 6 по вул. Вірменській, але на планах міста він має № 7 – по вул. Мельничука, мабуть.

Фотоархів Степана Назаренка Вірменська церква (Музей історії релігії і атеїзму, фото кін. 1970-х років)