Грюнвальдська вул.

Вулиця Грюнвальська простягається від безіменної площі на стику вул. Грушевського і Василіянок до перетину з вул. Залізничною (біля вокзалу). Названа в 1910 р. на честь 500-ліття перемоги литовсько-польського війська над німцями під Грюнвальдом.

№ 7, 9 – житлові будинки 1912 р. (архіт.)

№ 11 – будинок залізничної дирекції 1912 р. (архіт.)

№ 15 – житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.)

[Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 215].

.

Вкладені елементи

Ліворуч – вул. Грюнвальдська (біля лівого краю – будинок № 4), праворуч – вул. Гаркуші. 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.
Житловий будинок (№ 2) (+)
№ 3 Костел і палати духовенства 1895 р. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 215].
Костел єзуїтів (№ 3) (+)
2012 р. Костел і будинок № 5
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Збудована в 1900-х рр.
Вілла (№ 6)
Вілла (№ 8) (+)
Загальний вигляд (ліворуч – вул. Грюнвальдська). 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 9 – житловий будинок 1912 р. (архіт.) [Памятники истории и…
Го­тель «Аус­копрут» (№ 9) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 11 – будинок залізничної дирекції 1912 р. (архіт.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г.,…
Дирекція залізниць (№ 11) (+)
5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Пам’ятник розташовано перед будинком дирекції залізниць, в якому в 1919 р. містились міністерства…
Пам’ятник діячам ЗУНР (+)
Загальний вигляд (ліворуч – вул. Грюнвальдська). 5 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	№ 15 – житловий будинок поч. 20 ст. (архіт.) [Памятники истории…