Церква св.Василя

Церква св.Василя

Розмір зображення: 800:627 піксел

Дерев’яна церква св.Василя Великого 18 ст. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 157].

2. с.Грабова Розтока Словаччина. Східнословацька обл., Гуменський округ. (Пряшівщина). Церква св.Василя Великого, XVIII ст. Типу безверхих барокових будівель з дзвіницею над бабинцем.

Три прямокутні зруби вкриті високим повним дахом. Над вівтарем здіймається невеликий ліхтар з маківкою, а над бабинцем – ярус невисокої вежі-дзвіниці з прямовисними стінами, увінчаної бароковим завершенням.

Джерело: Слободян В. Шедеври української сакральної дерев’яної архітектури. – Вісник інституту Укрзахідпроектреставрація. 1996 р., т. 4, с. 52.