Горохів м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1450 р. – грамота короля Казимира 4 для Олізара Шиловича на право володіння селом за службу у Свидригайла. У 1600 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР: Волинська область. – К.: 1970 р.].

27 січня 1561 р. згадано село Горухів, яке належало луцькому старості кн. А.М. Сангушковичу Коширському [Поліщук В. Урядницький клан луцького старости князя Богуша Корецького. – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 285]. [Думаю, це – Горохів].

27 березня 1943 р. загін УПА під проводом курінного Олексія Брися (Остапа) здійснив напад на арсенал у Горохові [Марчук І. До питання про утворення та організаційну побудову УПА на Волині. – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 412].

Список літератури – на сайті «».