Берестечко м

Берестечко м

Розмір зображення: 800:533 піксел

Перша згадка: 1.05.1445 р. у грамоті короля Казимира 4. В 1547 р. надано магдебурзьке право. У 1658 р. татари взяли у полон 750 чол. [Історія міст і сіл УРСР: Волинська область. – К.: 1970 р.].

Берестечко. У 1547 р. локаційний привілей одержав кн. Ф.Г. Пронський. Заяць А.Є. До історії правової локації волинських міст XVI – першої половини XVIІ ст.: локаційні привілеї у Литовській і Волинській (Руській) метриках. – Архіви України, 2001 р., № 4-5.

В 1570 р. Федір Русин сплачував подимне з частини Берестечка [Поліщук В. Урядницький клан луцького старости князя Богуша Корецького. – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 286].

Фільм «» (2015)

Більше про Берестецьку битву – на сторінці музею «Козацькі могили».