Церква Воскресіння

Вперше згадується в документах 1472 р. 1 В податковому реєстрі 1531 р. відзначено, що церква Воскресения Господнього стоїть опущеною. 2 У люстрації 1564-1565 рр. згадуються три руські попи. 3 Священик місцевої церкви Василь був на Грубешівському з’їзді духовенства у 1619 р. 4У 1635 р. священиком цієї церкви був Дем’ян Мисевич. 5 У 1650 р. зайнята греко-католиками церква на короткий час була повернена православній громаді. 6 Після приєднання Замойщини до Австрії, внаслідок першого поділу Польщі, австрійською владою церква Воскресения Господнього зачинена у 1786 р. та продана на ліцитації у 1807 р. 7

2. Źródła dziejowe. Tom XVIII. – Warszawa, 1902. – S. 238.

3. Lustracja województw Ruskiego, Podolskiego i Bełzkiego 1564-1565. – Warszawa-Lodz 1992. – S. 86.

4. ЦДІА, фонд 201, опис 4б, справа 205, аркуш 57.

5. ЦДІА, фонд 201, опис 46, справа 205, аркуш 160.

6. Петрушевич А. Дополненія по сводной Га-лицко-Русская Літописи с 1600 по 1700 год. – Львів, 1891. – С. 304.

7. Там само; Wróbel-Lipowa K. Kultura materialna miast królewskich województwa Bełskiego w XVIII w. – Lublin, 1986. – S. 78.