Церква св.Дмитра

Церква св.Дмитра

Церква св.Дмитра 1864 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 205].

Церква св.Дмитра 1830 р. [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 335].

с. Гоголів.

Радехівський.

Церква св. Дмитра. 1830.

Давніша дерев’яна церква, збудована коштом Нікуліни Осєцької та Дашкова у 1668 p., простояла до початку 19 ст. У 1830 (1848) р. замість неї споруджена нова мурована тридільна одноверха церква, вища восьмибічна (в плані наближена до овальної) нава якої вкрита великою банею, увінчаною ліхтарем. Класицистична в зовнішньому оздобленні стін. Зачинена з 1962 по 1989 р. церква використовувалася на колгоспний склад, що дуже знищило споруду.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 568.