1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Глинсько.

Жовківський.

Церква Успения Пр. Богородиці. 1930.

Найдавніші відомості про церкву походять з 1515р. У 1699р. королевич Константин, дідич Жовкви, підтвердив заснування Григорієм Клішевичем церкви Успения Пр. Богородиці, а також наділи для старої церкви св. арх. Михайла, горішньої, і каплиці св. Івана Богослова. У 1794 р. збудована нова церква св. арх. Михайла в Глинську Горішньому, яка перестала існувати у 1864 р. Збудовану у XVIII ст. церкву у Глинську Долішньому, дводільну і двоверху, розширили у 1866 р. добудовою бабинця з заходу, а перед 1912 р. бані вкрили бляхою.

Існуюча мурована, хрещата в плані одноверха церква збудована у 1930 р. за проектом жовківського архітекта Романа Кєнзлера. Стару будівлю у 1936 р. перенесено в село Заїзд Городоцького повіту (тепер не існує, попало в зону військового полігону). З 1947 по 1953 р. церква стояла зачиненою.

Львівська наукова бібліотека ім. В.Стефаника. Відділ рукописів, фонд управління консервації, № 20.

Національний музей у Львові, фонд графіки.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 309 Наукове товариство ім. Шевченка, опис 1, справа 1417.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 172 – 173.