Каплиця св.Іоана Предтечі

Розмір зображення: 600:405 піксел

Kaplica greckokatolicka pw. Św. Jana Chrzciciela (ob. prawosławna pod tym samym wezwaniem) z 1857 r. orientowana, drewniana, konstrukcji zrębowej. Dach dwuspadowy, z czworoboczną wieżyczką na kalenicy, zwieńczoną ślepą latarnią z makowiczką i krzyżem. Wejście główne poprzedzone jest przeszklonym do połowy wielokwaterowo, przedsionkiem nakrytym daszkiem siodłowym. Wnętrze jednoprzestrzenne, z wydzielonym prezbiterium i nawą, nakryte stropem płaskim. Prezbiterium ozdobione polichromią m.in. z przedstawieniem Świętej Trójcy. W wyposażeniu świątyni znajduje się m.in. XX-wieczny ikonostas i kilkanaście chorągwi procesyjnych. Przed kościołem usytuowana jest współczesna, drewniana dzwonnica konstrukcji szkieletowej, o ścianach pochyłych, nakryta blaszanym daszkiem namiotowym zwieńczonym krzyżem.