Маріямпіль с

Городище згадане [Історія міст і сіл УРСР : Івано-Франківська область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Станіславської області»: село Маріампіль іменувати село Маринопіль і Маріампільську сільську Раду — Маринопільська.

Івано-Франківська обласна рада у зв’язку з відновленням селу Маринопіль Галицького району колишнього найменування – Маріямпіль, рішенням від 18 червня 2003 року перейменувала Маринопільську сільраду на Маріямпільську.

Рішення про перейменування села Маринопіль на село Маріямпіль прийняла Верховна Рада України 05.02.2004 р. Рішення № 1468-IV. Дата опублікування 26.03.2004 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 13, ст.188).

Верховна Рада України постановляє (05.02.2004, № 1468-IV): Відновити селу Маринопіль Галицького району Івано-Франківської області колишнє найменування – село Маріямпіль.

Список літератури – на сайті «».