Міцівці с

Історичні адміністративні поділи

Село Мицівці у 16 – 17 ст. звалось Городище, Старе Городище, Трихівці, Стрихівці. Сліди стародавнього укріплення було видно на правому березі річки. Це земляні шанці, де знаходили залізні уламки [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. Село згадується з 16 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

В 1905 р. зафіксована назва Мицовцы [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 514].

Церква Введення існувала у 18 ст. – дерев’яна; у кін. 18 ст. продана у с.Вихрівку для будівництва нової церкви [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 948]. Церква Введення: стара дерев’яна будівля десь 1799 р. продана в с.Вихрівку [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 146, 150].