^Дунаєвецький район

Дунаївці м

За адмін.поділом 16 ст. Кам’янецький повіт 16 ст.

За адмін.поділом 19 ст. Ушицький повіт 19 ст.

За адмін.поділом 20 ст. Дунаєвецький район

Коментар: м-ко згадєуться у списку десятин 1460 р., у реєстрі 1493 р. [АрхЮЗР, ч. 8, т. 2, с. 336]. Магдебурзьке право надане у 1605 р. 27.06.1649 р. кримська орда під час руху до Збаража спустошила м-ко. У 1659 р., за даними А.Целарія, м-ко мало укріплення [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Перша згадка: 1403 р.; в 1592 р. надано магдебурзьке право. Замок Гербуртів збудовано в кін.16 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Прокопчук В.С. Дунаївці: краєзнавчий нарис. – Льв.: Каменяр, 1989 р. – 79 с.

Захар’єв В. Герб Дунаєвець як джерело вивчення історії міста. – Наукова геральдична конференція, (3-я), 1993 р., с. 38 – 39.

Церква Різдва Христова існувала у 18 ст. – дерев’яна триверха. Розібрана у 1832 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 942 – 946].

Церква св.Іоана Богослова існувала у 18 ст., закрита у 1786 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 942 – 946].

В Украине массово уничтожают памятники Ленину: на Хмельнитчине повалили два за сутки (1.02.2013)

Могилівка с