Кляштор капуцинів

Кляштор капуцинів збудовано у 1765 р. у складі костелу і двоповерхового корпусу келій при ньому. У 1832 р. кляштор закрито, костел обернено на православну церкву Знесіння [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 942 – 946]. Кляштор капуцинів відомий принаймні з 1639 р., коли Михайло Станіславський надав костелу с.Дем’янківці. Після 1831 р. він перетворений на православну церкву Здвиження [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 157; Сецинский Е.И. Исчезающий тип деревянных церквей Подолии. – Каменец-Подольский: 1904 г., с. 11]. Кляштор капуцинів мав костел Непорочного зачаття діви Марії та св.Станіслава. кляштор скасовано у 1832 р., споруди його пристосовано для церковної школи, а костел перероблено на церкву Знесіння [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 42].

Кляштор домініканців засновано в 1430-х роках [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.] – напевно, помилка.