2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Бічний фасад. Кресленик Є. Нагірного. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 29.

Дністрик-Головецький. Церква Собору Св. Івана Хрестителя

Дерев’яна церква, яку в 1726 році збудував майстер Григорій Килников з Вовчого. Була триверхою будівлею бойківського типу Розібрана в 1929 році у зв’язку з будівництвом нової церкви, при цьому старий сволок примістили на дзвіниці. На ньому був різьблений напис:

„Создана Церков сия Божия AΨKS юна дна И за от[ца] Єреи Григори Полонискии короля Августа Б (2) маистеръ Григоръ Килникового з Вовчого наесо… товъ Иванс за отпущеніе гріховъ своихъ… гакъ здні маробзъ”.

Згідно зі збереженими креслениками, що їх виконав автор проекту нового храму архітект Євген Нагірний, ця давніша церква являла собою тридільну споруду, яка складалася з трьох прямокутних зрубів, з них зруб нави був ширший. Усі зруби покривали наметові верхи – з одним заломом над вівтарем і бабинцем та двома заломами над навою. Оперізувало будівлю спільне піддашшя, оперте на випусти вінців зрубів.

ЦДІАУЛ. – Ф. 726. – Оп. 1. – Спр. 1273. – Арк. 1-3.