1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Дністрик Головецький (Дністрик).

Старосамбірський.

Церква Собору св. Івана Хрестителя. 1929.

Попередня дерев’яна церква була збудована у 1726 році мастром Григорієм Ки… (нечіткий напис був на перехресних сволоках нави). Це була тризрубна триверха будівля в бойківському стилі, увінчана пірамідальними верхами з одним заломом над вівтарем і бабинцем та двома над навою. Іконостас для цієї церкви намалював Яцко з Вишні, про що свідчив підпис на храмовій іконі св. Івана Хрестителя: «Рок Бож АХНИ (1658) Яцко маляр з Вишні». У 1929 р. церкву розібрали. На її місці у тому ж році збудовано дерев’яну хрещату в плані, одноверху, увінчану цибулястою банею з ліхтарем і маківкою будівлю (проект Євгена Нагірного).

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 726 Колекція карт і планів, опис 1, справа № 1273.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 209.